Ämnesdisposition

 • Idrottsknippet

  Idrottsknippet, tvåspråkigt

  Idrottsknippen är bilder som kan klippas ut och läggas i ett knippe enligt behov. Denna passar utmärkt för t.ex. ledare inom olika sporter samt för skolans gymnastik.

  Fartfyllt med bilder - 10 pulshöjande lekar

  Fartfyllt med bilder är ett material med tio pulshöjande lekar. Lekarna har bildstöd som skall användas under lekens gång av barnen. Det visuella stödet, stöder förståelsen, språkutvecklingen och minnet.

  Material för ridterapi 

  Stallregler

  Känslor i stallet

  Leka häst

  Ridterapi, schema

  I ridterapi samarbetar terapeuten med en häst, som är skolad för till sin uppgift. Ridterapi är en målinriktad, individuellt planerad och utförd (re)habiliteringsform som baserar sig på ICF-klassifikationen. I ridterapi kan man ha motoriska, funktionella, pedagogiska och/eller psykologiska målsättningar. Detta bildstöd är utarbetat till stöd för ridterapi men fungerar även inom vanlig stallverksamhet.

  Schemat för ridterapin kan man skriva ut och hänga upp på väggen eller klippa ut rutorna och bygga en knippa av den (se instruktion under kommunikation).

  Naturäventyr 

  I naturen finns det många roliga saker vi kan hitta på. Ta med dig Naturäventyret och rita ett kryss över varje sak du gjort.
  Det går också att använda Naturäventyrtipsen som Bingobricka om ni är flera ut på skogstur.

  I pulkabacken

  Det här är en samtalskarta som kan användas i pulkabacken.

  Simning

  Besöka simhallen

  Knippet kan användas som stöd då man besöker simhallen och vill tala om ämnen kring det. För att göra knippet hållbar i vattnet, klipp ut rutorna och laminera så att det är möjligt att klippa ut dem ca 1 cm från kanten. Om du vill ha sidorna dubbelsidiga kan du före lamineringen limma fast två rutor i varann.

  Simma

  Knippet kan användas som stöd under simningen. För att göra knippet hållbar i vattnet, klipp ut rutorna och laminera så att det är möjligt att klippa ut dem ca 1 cm från kanten. Om du vill ha sidorna dubbelsidiga kan du före lamineringen limma fast två rutor i varann.