• General

  Denna modul är senast uppdaterad: 27.7.2021 

  Materialet i denna modul är licensfritt och gratis, vilket betyder att du inte behöver något tilläggsprogram för att ladda ner materialet i pdf-form.

  I det här materialet har det använts ritade bilder från Papunets bildbank, www.papunet.net, och ARASAAC-symboler: Sergio Palao för CATEDU (catedu.es/arasaac) publicerade under Creative Commons Licensen.

  Symbolerna får inte säljas men gärna spridas i icke-kommersiellt syfte då licensen syns.

  Språk och samspel får understöd av Veikkaus och gör ingen vinst på materialet och det får fritt användas och anpassas enligt behov.

  SENASTE NYTT:

  28.8 är det den finska naturens dag. Folkhälsans projekt Naturkraft (folkhalsan.fi/naturkraft) har skapat lek betonat material för ett naturäventyr. Språk och samspel har symbolsatt materialet och det hittas i sektionen Lek och Lär under rubriken Kommunikationskartor för lekar. Kartan heter Naturäventyr. Med Symbolbrukets samtycke kan vi även erbjuda materialet i pdf format.

  Feedback, tips och idéer kan skickas till akk (@) folkhalsan.fi


  Utvärdera materialsidan

  Du kan beställa vårt nyhetsbrev här.

 • Aktiviteter

  Material för ridterapi

  Stallregler

  Känslor i stallet

  Leka häst

  Ridterapi, schema

  I ridterapi samarbetar terapeuten med en häst, som är skolad för till sin uppgift. Ridterapi är en målinriktad, individuellt planerad och utförd (re)habiliteringsform som baserar sig på ICF-klassifikationen. I ridterapi kan man ha motoriska, funktionella, pedagogiska och/eller psykologiska målsättningar. Detta bildstöd är utarbetat till stöd för ridterapi men fungerar även inom vanlig stallverksamhet.

  Schemat för ridterapin kan man skriva ut och hänga upp på väggen eller klippa ut rutorna och bygga en knippa av den (se instruktion under kommunikation).

  I pulkabacken

  Det här är en samtalskarta som kan användas i pulkabacken.


  Simning

  Besöka simhallen

  Knippet kan användas som stöd då man besöker simhallen och vill tala om ämnen kring det. För att göra knippet hållbar i vattnet, klipp ut rutorna och laminera så att det är möjligt att klippa ut dem ca 1 cm från kanten. Om du vill ha sidorna dubbelsidiga kan du före lamineringen limma fast två rutor i varann.

  Simma

  Knippet kan användas som stöd under simningen. För att göra knippet hållbar i vattnet, klipp ut rutorna och laminera så att det är möjligt att klippa ut dem ca 1 cm från kanten. Om du vill ha sidorna dubbelsidiga kan du före lamineringen limma fast två rutor i varann.  Hushåll och vardag