Main course page
 • General

  Senast uppdaterad 23.10.2018


  Utvärdera materialsidan

  Du kan beställa vårt nyhetsbrev här. 


  Datatekets applista överförs som bäst till denna plattform.

  Observera att apparna inte nödvändigtvis fungerar på alla android tabletter.

  Feedback, tips och idéer kan skickas till akk (@) folkhalsan.fi

 • Trycka - Hända  Video Touch – Djur / 1,99€

  Video Touch – Fordon / 1,99€

  Video Touch - Djurliv / 1,99€

  Video Touch – Fåglar / 1,99€

  Video Touch – Musik / 1,99€

  Video touch - Bugs & Insects / 1,99€

  Alla video-Touch apparna fungerar lika:
  Apparna består av 12 bilder inom de olika kategorierna och till varje bild är fyra videosnuttar kopplade. Tryck t.ex. på brandbilen och en videsnutt spelas upp. Tryck en gång till för att komma till bildgalleriet.
  Har man fler kategorier så kan man växla mellan dem utan att behöva gå ut från appen.I appens inställningar går det bland annat att välja språk samt om man vill få höra vad bilden föreställer.
  Med fördel kan man ha utprintade bildkort eller bildkartor som man använder tillsammans med appen. Då kan man t.ex. först välja ett kort och sedan söka upp samma på skärmen.
  Här finns filer med bildkartor till de olika kategorierna. I detta skede är bilkartorna gjorda i programmet InPrint 3 och i Widgit Online. De kräver att man antingen ahr ett abonnemang till Widgit Online eller har en licens till programmet InPrint 3.

  Bildkartor i InPrint3

  Bildkartor i Widgit Online

  Bildkarta i PowerPoint


  Baby's Musical Hands / 0,73€

  Skärmen är indelad i femton rutor. Varje ruta ger ifrån sig ett ljud.


  SoundTouch / 3,99€

  Appen är indelad i sex olika kategorier med tolv olika bilder och ljud till dem. Kategorierna är djur, vilda djur, vilda fåglar, fordon, instrument och hushåll.
  Tryck på en bild, och en verklig bild av objektet dyker upp, tillsammans med ljudet den gör. Tryck på bilden någonstans, och den försvinner
  .  Sound touch 2 / 75kr

  Ljud indelade i fyra kategorier; Människoljud (skratt, gråt, snarkning, nysning, osv.), natur & väder (vattenfall, hav, regn, eld, osv.), yrken (läkare, dansare, brandman, kock, osv.),fler djur (Noshörning, flodhäst, räv, bin, osv.).  Klapp zoo / 3,09€

  Enkla trycka hända. Se om man får respons av barnen, reagerar de på ljudet/bilden. Habbens ergoterapeuter rekommenderar.
  En interaktiv bilderbok med 21 djur. Tryck på djuren och se vad som händer.  Hippi 1 / 2,15€

  Hippi 1 består av sex olika sorters ”trycka – hända” övningar. Appen avser att skapa ett intresse av vad som händer på skärmen, träna uppmärksamhet, förstå orsak och verkan samt öva användandet av surfplatta. Bilderna är tydliga och appen vänder sig till yngre såväl som äldre användare som står på tidig nivå.


  Peekaboo Barn / 1,99€

  Trycka – hända. Inne i den studsande ladan gömmer sig ett djur. Lätet hörs svagt. Genom att trycka på dörren öppnas den, djuret blir synligt och lätet hörs tydligt. En röst berättar vad det är för djur. Det går att välja mellan bl.a. engelska, spanska, franska och svenska. 


  Här finns bildkartor som kan användas tillsammans med appen:

  Bildkarta i InPrint3

  Bildkarat i Widgit Online

   

   Magic Coloring Picture Book / gratis (köp inuti app, 2,64€)

  Genom att dra med fingret på skärmen växer en bild fram.
  OBS! i appen går det att abonnera full version. Abonnemanget förnyas sedan automatiskt ifall man inte i iPadens inställningar väljer bort den funktionen..
  Happenings / 0,99€

  Happenings är ett "trycka - bygga" program som lämpar sig för barn och ungdomar på tidig nivå. Happenings stimulerar upptäckarglädjen samtidigt som det tränar uppmärksamhet på detaljer.
  Spelet består av 4 olika kategorier: yrken, musik, sport och djur. I varje kategori finns 8 olika miljöer att bygga upp. När en miljö är uppbyggd hörs musik eller ljudillustrationer.


  Vem där? / 0,99

  Vem där? är en animerad pekbok/bilderbok som syftar att underhålla och överraska! Den vänder sig till personer som befinner sig på en tidig nivå. Passar från 2 år och upp och innehåller 38 olika händelser.
  Detta är en ”trycka -hända” app med bilder gjorda av Kristina Grundström, känd barnboksillustratör. Den fungerar så att ett tryck var som helst på skärmen startar en animation. Den tränar därför orsak -verkan på en tidig nivå. Appen startar med en menyskärm med musik. Därefter visas en svart skärm med ett ”titthål” på övningen. Med ett tryck var som helst på skärmen får man se bilden och ytterligare ett tryck startar animationen. Tonsättare Victoria Borisova- Ollas har gjort en del av musiken.
  Passar alla språk!  Lek och lär - tidig nivå