• Denna modul är senast uppdaterad: 12.1.2021 

  Materialet i denna modul är gjort med programmet SymWriter 2. Programmet använder sig av Widgitsymboler. Har du tillgång till programmet kan du ladda ner och editera detta material.

  Språk och samspel får understöd av Veikkaus och gör ingen vinst på materialet och det får fritt användas och anpassas enligt behov.

  SENASTE NYTT:

  15.1 firar vi Tulpanens dag. Här får du tips så att du kan njuta längre av din tulpanbukett. Finns i sektionen Årstider och Högtider under rubriken Temadagar.

  TIDIGARE NYTT:

  Den 4.1 är det Punktskriftens dag. 2019 beslutade FN:s generalförsamling att dagen är FN:s officiella punkskriftsdag. Punktskriften utvecklades av Louis Braille men det var först efter hans död 1852 som punktskriften blev accepterad.

  Fedback, tips och idéer kan skickas till akk (@) folkhalsan.fi  Utvärdera materialsidan


 • Corona

  Coronatest

  Ett dokument om Coronaviruset. Dokumentet räknar upp de vanligaste symptomen samt hur vi kan agera för att minska spridningen av viruset. Coronatest beskriver i korthet hur ett test görs.

  Jag har ett sår

  Jag har feber

  Jag har snuva

  Tvätta händerna


  En och annan av oss drabbas i dessa tider av snuva eller feber. Det är också lätt hänt att man får ett sår eller behöver tvätta händerna.
  Bildkartorna beskriver med symboler och text hur det är rätt att agera då näsan rinner, man har feber eller har fått ett sår. Dessa bildkartor är de första i serien "Sociala berättelser". Vi hoppas kunna presentera fler inom kort.


  SkrivmiljöerSpråklära