Kurs: Widgit Go SE, Section: Samhällskunskap | moodle

Main course page
  • General

    Denna modul är senast uppdaterad: 16.10.2023


    Materialet i denna modul är gjort med appen Widgit Go SE. I appen ingår widgitsymbolerna. Har du tillgång till appen kan du ladda ner uppläggen och anpassa dem enligt behov.

    Språk och samspel får understöd av Veikkaus och gör ingen vinst på materialet och det får fritt användas och anpassas enligt behov.

    SENASTE NYTT:

    I sektionen Lärum och Folkhälsan / Solklart finns nya upplägg.

    Feedback, tips och idéer kan skickas till akk (@) folkhalsan.fi


    Utvärdera materialsidan

    Du kan beställa vårt nyhetsbrev här.




Samhällskunskap

  • Samhällskunskap

    Finlandspresidenter

    Finlands jubileumsår till ära presenteras här ett upplägg om våra presidenter. I upplägget ingår en kort historisk blick på hur Finland blev en republik. Det ingår även en kort redovisning över hur presidentval har genomförts i olika tider.


    Flaggdagar i Finland

    Har det hänt att du funderat på varför flaggan är uppe? I upplägget "Flaggdagar i Finland" går det att läsa om Finlands flagga, flaggningsregler samt om våra officiella och vedertagna flaggdagar. Även flaggdagarna på Åland är medräknade.
    I den senast uppdaterade versionen har nya symboler använts. Likaså är barnkonventionsdagen nu med eftersom den år 2018 hör till våra flaggdagar.

     


    Yrken

    Vad gör en servitör? I upplägget ”Yrken” går det att på en lätt nivå  bekanta sig med olika yrken. 14 yrken ingår i upplägget.

    Yrkena är; frisör, kock, städare, brevbärare, polis, butiksbiträde, brandman, läkare, lärare, pilot, präst, servitör, rektor och tandläkare.

    Yrken, demo.